Total Pageviews

Friday, 12 December 2014

BENIH BARU SAMPAI

Sedar tak sedar, 2 hari je menunggu dah sampai benih order dari Elle Garden (Sabah). Jauh import tu memandangkan agak sukar untuk mencari benih-benih herba ni. Tak sabar nak menyemai, namun aku ada misi lain untuk dilaksanakan. Jadi buat yang mana mampu dulu lah. Nak menyemai secara besar-besaran memang tak cukup masa dan tenaga sekarang ni.  



Semaian pada petang 13.12.2014
Disebabkan excited dapt benih-benih baru, semai jugak la di petang hari ni. Tapi kuantiti yang sangat kecil la, 2 lemon thyme & 2 dark purple basil. Macam best je tengok dalam video omputih tu guna propagator, jadi tiru jugak la macam mereka buat cuma bekas murah RM2 je. Hehe.

2 comments:

  1. Banyaknya benih yang cikgu beli.
    Tak sabar nak lihat perkembangannya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Mmg tak sabar jgk ni tp skrg ni sy slow sket menyemai benih sebab byk kekangan.. Tmbahan pula dlm proses belajar..

      Delete